Boer en klant werken samen aan kalf-bij-koe zuivel!

Verkooppunten

In heel Nederland zijn verkooppunten waar je kalf-bij-koe zuivel kunt kopen.

Waarom het kalfje bij de koe?

Kalfjes bij de koe, diep in ons hart weten we allemaal dat het zo hoort. Voor een zoogdier zou zogen bij de moeder tenslotte de normaalste zaak van de wereld moeten zijn. 

Toch is het aantal boerderijen waar kalveren bij de koe drinken, schaars geworden. Samen willen we hier verandering in brengen.  Door boeren van elkaar te laten leren, maar vooral ook door verkooppunten op de kaart te zetten zodat de consument kalf-bij-koe zuivel kan kopen. 

De meeste consumenten hebben nooit stilgestaan bij het feit dat de melk en kaas die ze consumeren, alleen maar kan worden geproduceerd als de koe ieder jaar een kalf krijgt om de melkproductie op gang te brengen. 

Doe mee!

Maand van het kalf

Caring Farmers organiseert samen met boeren, winkels en maatschappelijke organisaties in de hele maand juni de ‘Maand van het Kalf’. In het hele land zijn er open dagen voor consumenten, kennissessies voor boeren en diverse acties. Zoek een evenement bij jou in de buurt en doe mee!

Het laatste nieuws

15.05.2023

Help mee, voor #kalfbijkoe op tv!

Help mee met de crowdfunding voor #kalfbijkoe op tv! Met boeren en burgers werken we aan meer bewustzijn voor het onderwerp. Hoe meer donaties, hoe vaker we onze tv commercial kunnen uitzenden en hoe meer mensen we bereiken. Doneer je ook?
05.04.2023

Kalfjesdans en nieuw verkoopunt

De familie van der Zee in Herwijnen, nodigt iedereen uit om zaterdag 8 april om 11 uur naar de koeiendans te komen kijken. Een bijzonder event, want koeiendansen met kalfjes zijn er niet zo veel. Het is voor de familie een bijzondere dag want hun #kalfbijkoe melk wordt nu voor het eerst direct aan consumenten aangeboden dankzij een gloednieuwe melktap.
24.03.2023

Kalf bij koe op tv

Als de kalfjes bij de koe blijven, gaan de koeien meer communiceren met elkaar én met de boer. Er is steeds meer aandacht voor kalfjes bij de koe. Kijk naar 3 afleveringen van BinnensteBuiten, Keuringsdienst van Waarde en Ekoland.

De voordelen

Kalfjes drie maanden bij de koe houden heeft verschillende voordelen. Hier zijn ze.

Kalfvlees en melk

Nederland heeft een gigantische kalverhouderij: bovenop de kalveren die Nederland zelf produceert, importeren we ook nog eens ruim 750.000 kalveren uit het buitenland en 90% verdwijnt weer als kalfsvlees naar het buitenland.

Nederlanders zijn notoire kalfsvlees mijders omdat ze het zielig vinden. Maar wil je echt duurzaam en diervriendelijk consumeren, betekent dat of géén zuivel, of minder zuivel én af en toe Nederlands (biologisch) kalfsvlees.