Kalf bij koe op tv

24.03.2023

Als de kalfjes bij de koe blijven, dan gaan de koeien meer communiceren. En niet alleen met elkaar, maar ook met de boer. Dat ziet onderzoeker Leonie Cornips bij melkveehouder Gerard Mul van het Boterhuys bij Leiden, die in 2021 startte met kalveren bij de koe. Kijk het item bij BinnensteBuiten: Koeiencommunicatie in Warmond | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl)

Kalverliefde, de #kalfbijkoe melk bij Albert Heijn. BinnensteBuiten ging naar Armando Kok: Melk van moederkoe met kalf | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl)

BinnensteBuiten is op bezoek bij biodynamische boer Durk in Drachten: Biodynamische melkveehouder in Drachten | BinnensteBuiten (kro-ncrv.nl)

BinnensteBuiten op bezoek bij biodynamische boeren Gerjo van Boerderij Ruimzicht, waar alle kalfjes 3 maanden bij de moeder blijven, en waar Jara van de #kalfbijkoe melk Achterhoekse Bergkaas maakt.

Keuringsdienst van Waarde: Het is een waarheid als een koe: zonder kalf geen melk. Omdat de melk gewild is door mens en kalf worden de moederkoe en kalf snel na de geboorte gescheiden. Maar er is nieuwe melk van koeien die langer bij hun kalf blijven. Maar wat is langer, en is het ook echt beter?

Kijk op Melk uit de supermarkt die beter zou zijn voor koe en kalf: onzin of uitkomst? | KRO-NCRV

En kijk het vervolg, Kalverliefde 2, over het lot van de kalveren die naar de gangbare kalverhouderij gaan: https://www.npostart.nl/keuringsdienst-van-waarde/04-04-2023/KN_1731385

Omroep Max: Armando Kok, biodynamisch Kalf bij Koe boer die levert aan Zuiver Zuivel en aan de Kalver-Liefde die bij Albert Heijn te koop is, was bij Omroep Max. Daar lieten de koeiendans mét kalfjes zien.

Op Ekoland.nl: bij Manon van Balkom van de Kerkhoeve lukt het wel om de kalveren bij de koe te houden. Een informatieve video voor boeren die ook aan de slag willen: