Doorbraak: kalf bij koe melk in supers en biowinkels

03.10.2022

Een geweldige doorbraak: Vanaf 3 oktober is kalf-bij-koe zuivel verkrijgbaar bij 288 Albert Heijns en bij alle biowinkels. Het gaat om halfvolle en volle melkpakken. Bij de Albert Heijn is het verkrijgbaar onder de noemer KalverLiefde en bij alle biowinkels als ZuiverZuivel kalf bij koe liefde. Nu is het belangrijk dat we als maatschappij doorpakken, en dat alle burgers in het schap deze melk kiezen! Spread the word en zorg dat deze melk steeds is uitverkocht, zodat meer boeren kunnen meedoen!

Kijk hier voor de verkooppunten van de biowinkels en hier voor de Albert Heijn filialen!

Het initiatief kwam van één dame Janina van der Drift (lees in ED) die de handen ineensloeg met ZuiverZuivel en drie biodynammische Demeter boeren: Armando Kok, Durk Oosterhof van Obio en Gerlof Pronk van de Naoberhoeve.

De koekalfjes blijven 3 maanden bij de moeder, de stierkalfjes minimaal 1 maand en de stierkalfjes worden biologisch grootgebracht: ze zijn dus gegarandeerd van weidegang! Omdat de melk van biodymische boerderijen komt, mogen de koeien ook gegarandeerd hun hoorns behouden en hebben zij heel veel weidegang.

Janina en Armando in het ED