Nieuws

Hier is het laatste nieuws van Kalfjes bij de Koe.

15.05.2023

Help mee, voor #kalfbijkoe op tv!

Help mee met de crowdfunding voor #kalfbijkoe op tv! Met boeren en burgers werken we aan meer bewustzijn voor het onderwerp. Hoe meer donaties, hoe vaker we onze tv commercial kunnen uitzenden en hoe meer mensen we bereiken. Doneer je ook?
05.04.2023

Kalfjesdans en nieuw verkoopunt

De familie van der Zee in Herwijnen, nodigt iedereen uit om zaterdag 8 april om 11 uur naar de koeiendans te komen kijken. Een bijzonder event, want koeiendansen met kalfjes zijn er niet zo veel. Het is voor de familie een bijzondere dag want hun #kalfbijkoe melk wordt nu voor het eerst direct aan consumenten aangeboden dankzij een gloednieuwe melktap.
24.03.2023

Kalf bij koe op tv

Als de kalfjes bij de koe blijven, gaan de koeien meer communiceren met elkaar én met de boer. Er is steeds meer aandacht voor kalfjes bij de koe. Kijk naar 3 afleveringen van BinnensteBuiten, Keuringsdienst van Waarde en Ekoland.
10.10.2022

Nieuw: Kalf bij Koe kaas bij Odin!

Vanaf vandaag te koop bij alle filialen van Odin, de biologische supermarkt en foodcoop in het hele land: Jara's Panir van biodynamische kalf-bij-koe boerderij Ruimzicht in de Achterhoek.
03.10.2022

Doorbraak: kalf bij koe melk in supers en biowinkels

Een geweldige doorbraak: Vanaf 3 oktober is kalf-bij-koe zuivel verkrijgbaar bij 288 Albert Heijns en bij alle biowinkels. Het gaat om halfvolle en volle melkpakken. Bij de Albert Heijn is het verkrijgbaar onder de noemer KalverLiefde en bij alle biowinkels als ZuiverZuivel kalf bij koe liefde. Nu is het belangrijk dat we als maatschappij doorpakken, en dat alle burgers in het schap deze melk kiezen! Spread the word en zorg dat deze melk steeds is uitverkocht, zodat meer boeren kunnen meedoen!
20.09.2022

Caring Farmers presenteert transitietool voor meer kalfjes bij de koe

Op dinsdag 20 september presenteert Caring Farmers ‘Kalfjes bij de Koe’: een transitietool voor boer en burgers om samen te werken aan meer kalfjes bij de koe. De website helpt burgers om kalf-bij-koe zuivel te kopen waardoor de boerderijen verder kunnen ontwikkelen. Aan de andere kant verzamelt de website de praktische ervaringen van boeren zodat andere boeren kunnen omschakelen en het welzijn van kalf en moederkoe verbetert.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op de nieuwsbrief van de Caring Farmers om op de hoogte te blijven: